Welke autosloperijen zitten er bij mij in de buurt?

Een autosloperij is een plek waar oude auto’s die klaar zijn voor de sloop uit elkaar gehaald worden. Bij een autosloperij worden de verschillende onderdelen en materialen uit deze auto’s gesorteerd op materiaal. De medewerkers van de autosloperij selecteren de onderdelen die nog geschikt zouden kunnen zijn voor hergebruik en selecteren onderdelen die opgeknapt kunnen worden. Overig materiaal wordt ook hergebruikt of gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld nieuwe auto-onderdelen. Marcomoto is één van de autosloperijen in Nederland waar je terecht kunt met een sloopauto, omdat zij geïnteresseerd zijn in de demontage van auto’s en auto-onderdelen. Hieronder leggen we je uit hoe het precies in zijn werk gaat als jij een schadeauto hebt die je graag naar een sloperij wil brengen.

 

Inkoop van schadeauto’s

Schadeauto’s zijn auto’s die klaar zijn voor de sloop. Deze auto’s worden niet meer APK gekeurd en mogen de weg niet meer op. In de meeste gevallen kúnnen sloopauto’s of schadeauto’s niet eens de weg meer op, omdat ze zodanig beschadigd zijn dat het de veiligheid van de bestuurder in gevaar zou brengen als deze in de auto de weg op zou gaan. Een sloopauto of schadeauto verkoopt niet makkelijk, want de meeste mensen zijn op zoek naar een tweedehands auto waar ze wél in kunnen rijden. Hoewel er misschien enkele hobbyisten rondlopen die schadeauto’s opkopen om deze op te knappen, eindigen de meeste sloop- of schadeauto’s bij autosloperijen. Deze sloperijen, zoals Marcomoto, zijn opkopers van auto’s die goed zijn voor de sloop. De inkoop van een schadeauto levert hen materialen en onderdelen op die hergebruikt kunnen worden. De eigenaar van de auto, jij in dit geval, krijgt hiervoor een eerlijke vergoeding, waardoor de auto je toch nog meer oplevert dan je van tevoren had gedacht. Zo hebben beide partijen iets aan de deal.

 

Je sloopauto naar Marcomoto brengen

Marcomoto is een bedrijf met een RDW erkenning. Dit bedrijf is goedgekeurd als autosloperij en hier kan je met een gerust hart je auto naar toe brengen. Hoewel je misschien alleen maar geïnteresseerd bent in autosloperijen bij jou in de buurt, kan Marcomoto jou ook helpen als je niet bij dit bedrijf in de buurt woont. Marcomoto is een van de auto opkopers die jouw auto kan komen ophalen als jij deze aanmeldt als schadeauto. Zo kost het jou geen extra tijd en gedoe, maar ben je toch, tegen een eerlijke vergoeding, van je schadeauto af. Jij hoeft de auto zelf nergens heen te brengen, wat jou moeite en kosten bespaart. Bovendien is Marcomoto blij met jouw sloopauto. Uit iedere sloopauto valt immers nog wel iets waardevols te halen!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Marcomoto als autosloperij? Kijk dan op www.marcomoto.nl/sloopauto-ophalen voor meer nuttige informatie! Je kunt ook een kijkje nemen op https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Slopen-of-demonteren-.aspx?path=Portal/Particulier/Auto/Slopen%20of%20demonteren.