Wanneer is een auto geschikt voor de sloop?

Een auto die APK gekeurd is, mag in principe de weg op. Dit betekent dat jij, zolang jouw auto door de APK keuring heen komt, een auto hebt waarin je veilig en prettig kunt rijden. Maar wat als jouw auto afgekeurd wordt tijdens de APK keuring en bij de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) geregistreerd komt te staan als sloopauto? Of wat als je zo’n ernstig ongeval hebt gehad dat jouw auto helemaal in de kreukels ligt? Ook dan is jouw auto nog iets waard. Je kunt een auto in zeer slechte staat misschien niet meer verkopen op de reguliere automarkt, omdat hier altijd gevraagd wordt om auto’s die in goede staat zijn en nog de weg op mogen, maar er is altijd de mogelijkheid om je auto te verkopen als sloopauto. Wil je meer informatie over sloopauto’s? Lees dan gauw verder!

 

Wat is een sloopauto?

Een auto is een sloopauto als deze zo weinig waard is, dat de auto in principe alleen nog maar geschikt is voor de sloop. Dit gaat vaak, zoals hierboven al verteld werd, om auto’s die betrokken zijn geweest bij een ongeval of auto’s die enorm oud zijn en na verloop van tijd niet meer door de APK keuring heen komen. Natuurlijk kunnen alle auto’s opgeknapt worden, maar sloopauto’s zijn auto’s die zo’n lage waarde hebben, dat de waarde van de auto niet opweegt tegen de enorme kosten die je moet betalen om de auto weer in een redelijke staat te krijgen. Hoewel het enorm vervelend is om een auto te hebben die naar de sloop kan, kan je je sloopauto vaak toch nog verkopen voor een redelijke prijs. Wij leggen je hieronder meer uit over het verkopen van sloopauto’s.

 

Wat levert een sloopauto op?

Bij Marcomoto geven we bijna altijd een vergoeding voor een sloopauto die bij ons gebracht wordt of voor een sloopauto die wij ergens mogen ophalen. Deze vergoeding hangt af van diverse factoren, zoals het merk van de auto, het bouwjaar van de auto en het type van de auto, maar ook de staat waarin de auto verkeert op het moment dat de auto aangeboden wordt aan de autosloperij van Marcomoto. Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag wat een sloopauto oplevert, maar wel is het zo dat een sloopauto vrijwel altijd iets oplevert, omdat er altijd onderdelen of materialen in een sloopauto te vinden zijn die hergebruikt kunnen worden. Hier betalen wij jou dan ook graag de hoogst mogelijke prijs voor.

 

Autowrakken laten ophalen

Een sloopauto of een autowrak mag natuurlijk de weg niet meer op. Wil jij je auto wel aanbieden aan Marcomoto, maar weet je niet hoe je je auto bij ons bedrijf moet krijgen? Geen zorgen. Als jij je sloopauto aan ons wil verkopen, kunnen wij deze voor jou laten ophalen. Wij kunnen autowrakken ophalen waar en wanneer je maar wil.

 

Meer weten over onze diensten?

Wil je meer weten over de diensten van Marcomoto op het gebied van sloopauto’s? Kijk dan op www.marcomoto.nl/sloopauto-ophalen. Voor meer informatie over sloopauto’s vanuit het RDW kan je kijken op https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Na-schade-aan-uw-voertuig-weer-de-weg-op-.aspx?path=Portal/Particulier/Auto/Keuren.