Mag ik mijn auto zelf demonteren?

Als jij een oude sloopauto in je bezit hebt, is het natuurlijk een optie om deze naar een autosloperij te brengen. Een autosloperij of een autodemontagebedrijf kan jouw sloopauto uit elkaar halen, jou een eerlijke vergoeding voor de auto geven en jou op die manier van de sloopauto af helpen. Maar wat als jij er zelf van houdt om aan oude auto’s te klussen en wil je zelf auto demonteren? Mag dit eigenlijk wel?

 

 

Je auto zelf demonteren

Het is toegestaan om je auto zelf te demonteren. Je kunt de auto uit elkaar halen en losse onderdelen verkopen op websites als www.onderdelenzoeker.nl of op websites als www.marktplaats.nl. Wel is het belangrijk om te weten dat je, als jij een auto niet naar een autosloperij brengt, officieel eigenaar blijft van de auto, omdat het kenteken van de auto nog steeds op jouw naam staat. Demontage van de auto verandert hier niets aan. Je blijft dus vaste lasten betalen voor je auto, zoals wegenbelasting en een autoverzekering. Wil je van deze vaste lasten af en wil je dat het kenteken van jouw auto gevrijwaard wordt van jouw naam? Dan moet je de auto wél naar een autosloperij brengen met een RDW erkenning. Hier kan de auto gevrijwaard worden, zodat jij niet alleen van de auto af bent, maar ook van de vaste lasten. Het zelf demonteren van een auto mág dus wel, maar brengt wel kosten met zich mee waarvan jij je moet afvragen of je hierop zit te wachten.

Opbrengst van je auto naar de sloop brengen

Naast het feit dat je je auto niet kunt vrijwaren als je deze zelf demonteert, moet je je ook afvragen wat jou het meeste oplevert. Als jij alle onderdelen van jouw oude sloopauto zelf gaat verkopen, kan dit je nog aardig wat opleveren. Gebruikte auto onderdelen kunnen immers nog heel wat opleveren, maar je moet wel alles zelf weten te verkopen. Vind je dit teveel gedoe? Dan kan je de auto beter naar de autosloop brengen, waar je een eerlijke prijs krijgt voor de auto en voor alle nuttige onderdelen die de auto nog bevat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *