RDW erkende autosloperijen

posted in: Auto slopen, Autosloperijen | 0

Als jij een auto in je bezit hebt die je graag wil laten slopen, moet je dit laten doen bij een RDW erkend bedrijf. De RDW erkende bedrijven die zich bezig houden met de sloop van auto’s, zijn autosloperijen die goedgekeurd zijn door het RDW en graag autowrakken ophalen om deze te demonteren. Maar wanneer is een auto goed voor de sloop? En moet een autosloperij RDW erkend zijn om je sloopauto hier naar toe te brengen? Je leest het hieronder!

 

 

Wanneer is een auto goed voor de sloop?

Een auto is het waard om naar de autosloperij gebracht te worden, als deze in zo’n slechte staat is dat de auto niet meer APK gekeurd kan worden. Sloopauto’s zijn tevens auto’s die zo’n lage autowaarde hebben, dat de auto de reparatiekosten niet meer waard is. Hoewel het klinkt alsof een sloopauto helemaal niets meer waard is, is dit absoluut niet altijd het geval. Sloopauto’s zijn natuurlijk veel minder waard dan auto’s die nog wél de weg op mogen, maar sloopauto’s bevatten altijd onderdelen van waarde, waar gecertificeerde demontagebedrijven iets mee kunnen. Om die reden kan je een sloopauto altijd voor een klein bedrag verkopen aan een autosloperij, die vervolgens de auto demonteert en nuttige materialen en onderdelen beschikbaar stelt voor hergebruik.

 

Moet een autosloperij RDW erkend zijn?

Een autosloperij moet RDW erkend zijn. De reden hiervan is dat er, als een auto gesloopt wordt, ook een kenteken vernietigd moet worden dat niet meer op de weg gezien kan worden. Alleen RDW erkende bedrijven kunnen kentekens uit het systeem van het RDW halen en daarom is het noodzakelijk dat een autosloperij een erkenning van het RDW heeft. Zo kan een auto gevrijwaard worden en met dit vrijwaringsbewijs kan jij de verzekering en de wegenbelasting opzeggen. Je wil immers niet blijven betalen voor een auto die niet meer bestaat! De verantwoordelijkheid ligt dus bij jou: als jij je sloopauto niet naar een sloperij met een RDW erkenning brengt, kan de auto niet gevrijwaard worden en blijf jij met de maandelijkse vaste lasten zitten, omdat het RDW niet heeft doorgekregen dat de auto gesloopt is. Kortom: ga altijd naar een autosloperij met een RDW erkenning als je zeker wil weten dat alles goed geregeld is en jij definitief geen eigenaar meer bent van de sloopauto. Meer weten? Kijk dan op www.marcomoto.nl/sloperij-bij-jou-in-de-buurt of op https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Uw-voertuig-zelf-slopen-of-laten-slopen-door-een-niet-RDW-erkend-demontagebedrijf.aspx?path=Portal/Particulier/Auto/Slopen%20of%20demonteren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *