Occasions in Baarn

posted in: Uncategorized | 0

Ben je opzoek naar een tweedehands auto in de omgeving van Baarn? Vergeet dan voor de aanschaf niet een schaderapport op te vragen! Zo voorkom je dat je na de aanschaf van de occasion niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Schadeauto aanschaffen. Hoe werkt het?

Wanneer u een schadeauto bij een autobedrijf koopt heb je meer zekerheid qua garantie. Mits je dit met het bedrijf afspreekt en op laat nemen in het contract. Bij een particulier zal u deze garantie niet zo snel vinden. Schat voor de koop van de auto de kosten in. Maak een goede inschatting van het herstellen van de kosten, hiermee zorg je ervoor dat je achteraf niet voor hoge kosten komt te staan. Of voor een groot verlies als je van plan bent de auto door te verkopen. Je kan de auto laten taxeren voor een schaderapport maar dit zal wel extra kosten met zich mee brengen. Na de aanschaf is het belangrijk je te realiseren dat de auto niet de weg op mag tot dat deze opnieuw gekeurd is. Denk dus goed aan het vervoer van de auto. Op de dag van de keuring mag je met de auto naar de rwd rijden, je moet wel aan kunnen tonen dat je een geldige afspraak hebt.

Schadeauto kopen, ja of nee           

Onderstaand vind je een aantal voordelen en nadelen bij het kopen van een schadeauto. Een voordeel kan zijn dat de auto nog in goede staat is en er alleen lak schade is. Dit kan snel verholpen worden door een vakman. Een ander voordeel is de prijs. Een schadeauto wordt vaak voor een relatief lage prijs verkocht. 

Een van de nadelen is de verzekering. Een verzekering kan soms moeilijk doen bij het opnieuw verzekeren van een schadeauto. Dit komt omdat er soms niet goed te zien is welke schade al aanwezig was en niet. Een ander nadeel zijn de reparatie kosten. Op de lange termijn kunnen de reparatie kosten hoger oplopen. Soms komen gebreken pas na enkele maanden rond rijden aan het licht. De kosten van de herstelwerkzaamheden kunnen uiteindelijk hoger worden dan de alle besparingen.

Check altijd het schadeverleden voor de aankoop

Voordat je een auto aanschaft is het belangrijk dat je alles van de auto af weet. Zoals het schadeverleden dat de auto heeft gehad, wanneer dit is verholpen en de kosten hiervan. Daarnaast is de kilometerstand vermeld inclusief de onderhoudsbeurten. Zo kom je na de koop niet voor vervelende verassingen te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *